Teisel korral tuli linnaosavalitsusse Kuldnoka 17 korterelamu elanik, kes rääkis, et keegi, kes end rahvaloendajaks nimetas ja kaugelt ID-kaarti näitas, nõudis enda laskmist korterisse. Saanud eitava vastuse, läks ta naaberkorteri ukse taha.

Et vältida ja ennetada inimeste pettuse ohvriks langemist, soovib Kristiine Linnaosa Valitsus elanikke hoiatada, et selleks, et õige rahvaloendaja ära tunda, tuleb meeles pidada, et igal rahvaloendajal on kaasas spetsiaalne isikutunnistus (mitte ID-kaart!). Selle peab esitama enne seda, kui ta palub lasta end korterisse. Lisaks kannavad loendajad vastava sümboolikaga sinist salli ja sinist portfelli.

Kristiine linnaosa vanem Andrei Novikov palub kõigil säilitada valvsus suhtlemisel kahtlaste isikutega, kes nimetavad ennast loendajateks, ja pidada meeles, et tõelised rahvaloendajad külastavad kortereid ja maju ajavahemikul 16. veebruar - 31. märts 2012.

Statistikaamet lisab, et rahvaloendajad külastavad inimesi üksnes ajavahemikus 16.02–31.03.2012 ja esitavad alati Statistikaameti poolt väljastatud pildiga töötõendi. Igasuguse kahtluse korral on võimalik pöörduda täiendava info saamiseks Statistikaameti infotelefonile 625 9100.

"Meieni on jõudnud signaalid, et mõnel pool Eestis on juba käidud ukselt uksele ja esitletud end rahvaloendajana. Õnneks on inimesed olnud teadlikud, et rahvaloendajad hakkavad kodusid külastama alles veebruaris ega ole lasknud end praegu rahvaloendajana esitlenud inimest sisse,” rääkis rahva ja eluruumide loenduse (REL 2011) projektijuht Diana Beltadze.

Rahvaloenduse välitööde juht Maris Post rõhutas, et enne 16. veebruari mitte ühtegi rahvaloendajat ringi ei käi.

"Ka rahvaloenduse perioodil palume kõigil inimestel seda jälgida ning mitte lubada oma koju end rahvaloendajana esitlevaid isikuid, kellel puudub vastav töötõend. Turvalisus on väga oluline, sest soovime, et rahvaloendus oleks kõigi elanike jaoks meeldiv kogemus," lisas Post.

Eestis kestab rahvaloendus tänavu 31. detsembrist järgmise aasta 31. märtsini. Esimese kuu jooksul (31.12.2011 – 31.01.2012) toimub elektrooniline rahvaloendus ehk e-loendus, kus Eesti alalised elanikud saavad vastata küsimustikule internetis. Neid, kes e-loendusel ei osale, külastavad perioodil 16.02 – 31.03.2012 rahvaloendajad. Ühelgi muul ajal rahvaloendajad inimesi ei külasta.