„See projekt on ehedaks näiteks, et elanikud ise saavad ümbritseva keskkonna jaoks palju ära teha,“ ütles abilinnapea Eha Võrk.

„Heakorrastatud õuesid tekib üha juurde ning projektis osaleda soovivate korteriühistute hulk aina kasvab.“

Toetust antakse puude, põõsaste, püsikute, roni- ja lilletaimede soetamiseks ja istutamiseks; lillevaaside, -amplite ja muude mahutite ostmiseks ja paigaldamiseks, istutusmaterjali soetamiseks ja istutamiseks; muru rajamiseks ja samblatõrjeks; puude raieks ja hoolduslõikuseks ning eelnevalt loetletud tegevuste elluviimiseks vajalike teenuste ostmiseks. Toetust võivad taotleda Tallinnas asuvad korteriühistud. Maksimaalne toetus on 600 eurot korteriühistu kohta ja toetuse määr kuni 60%.

Tänavu rahuldas hindamiskomisjon 87 taotlust, korteriühistutele eraldatavate toetuste kogusumma oli 39 860 eurot. Rahuldatud taotluste seas oli enim Lasnamäe korteriühistuid (18), järgnesid Kristiine (17), Põhja-Tallinn (16) ja Kesklinn (15). Kõige enam sooviti toetust taimede ostuks ning puude raieks ja hoolduslõikuseks.

Toetus makstakse välja pärast taotluses näidatud tegevuste elluviimist ja kohapealset kontrolli. Seejärel esitab korteriühistu linnavaraametile hiljemalt 10. septembriks toetuse väljamaksmiseks vormikohase kuluaruande koos lisadega.

Projekt „Roheline õu“ on täienduseks juba aastaid edukalt toiminud „Hoovid korda“ projektile, mille raames on saanud toetust üle 900 korteriühistu. Lisaks on linn toetanud enam kui 100 korteriühistut fassaadide korrastamisel.