Virtuaalses vanalinnas saab valida nii liikumiskiirust kui ka -kõrgust.

3D rakendus töötab eesti, vene ja inglise keeles ning avalehelt saab keelt valida. Virtuaalses vanalinnas ringi jalutades torkab silma, et näiteks kuulsad vanalinna laternad, põnevad uksed või Mayeri trepi vaasid on väga detailselt välja joonistatud.

Kui külastajat lihtsalt vanalinna peal kondamine ära tüütab, võib ta paremal asuvast neljast peamenüüst endale midagi põnevat valida.

Menüüst RINGKÄIK on võimalik valida kaheksa linnaekskursiooni vahel, saatjaks audiogiid, mis loeb ette Jüri Kuuskemaa koostatud seletusi. Pakutavad ringkäigud on Keskaegne linnamüür, Vaatamisväärsused Toompeal, Vanalinna kirikud, Vanalinna muuseumid, Ajaloolised linnakodanike majad, Vanalinna põnevad hoovid, Eesti kunst vanalinna galeriides ja Vanalinn kõigile. 121 ha vanalinnast virtuaalse koopia tegemiseks tuli luua umbes 700 hoone 3D-mudelid. Selleks skanneeriti hooneid ja maapinda nii Rootsist tellitud helikopterilt kui autolt ja maapinnalt statiivilt. Mahuka töö tegemiseks tuli linnaplaneerimisametil korraldada tervelt viis eri hanget. Projektis osalesid lisaks linnaplaneerimisametile veel ettevõtlusamet, kultuuriväärtusteamet, linnakantselei ning kaheksa eri ettevõtet ehk ligikaudu sada inimest.