Sellel väitel ei ole mitte mingisugust majanduslikku põhjendust, vaja on vaid head poliitilist tahet ning õigeid otsuseid.

Uuring Tallinna ühiskondliku toitlustamise asutustes näitas, et keskmiselt tuleb korraliku lõunasöögi (supp, praad, magustoit, leib-sai, mahl või karastusjook) eest välja käia 8 eurot, mõnes söögikohas aga maksab nii palju ainuüksi praad.

See on väga suur raha, 22päevase töönädala puhul raiskab keskmine tallinlane lõunasöögile 176 eurot, mis teeb aastas 2112 eurot. Selle eest saaks käia kogu perega Kreekas puhkamas!

“Otsustasin teha küsitluse,” selgitas “Naerile” Tallinna linnapea Valdur Rindkere, “kas rahvas tahab ka edaspidi lõunasöögi eest maksta või võiks see olla tasuta.

Küsitluse tulemused on jahmatavad – enam kui 126% linnaelanikest leidis, et lõunasöök peaks kindlasti olema tasuta. Kõik küsitlusel osalenud said teha ka ettepanekuid, mis meie kodulinnas veel tasuta võiks olla.”

Lisaks 1. aprillist jagatavatele tasuta lõuna talongidele hakkab linnavalitsus eraldama tallinlastele ka võitalonge, suhkrutalonge, leivatalonge, lihatalonge, viinatalonge ning seebitalonge. Tasuta soola antakse koguni ilma talongideta.

Samuti hakkavad linnaelanikud saama tasuta bensiini ja elektrit, kaotatakse maamaks, müügimaks, paadimaks, tulumaks ja kommunaalmaksed. Alates 1. aprillist ei pea tallinlased enam pankadele laenuraha tagasi maksma.

Linnavalitsuse teenindussaalis avatakse 1. aprilli õhtul kell 22 õllebaar, kust saab ööpäev ringi tasuta vaadiõlut. Igale kuuendale õllekannule lisandub 100 grammi tasuta juustu.