Magnettormi enim kogetud sümptomiteks on väsimus, uimasus ja unisus päevasel ajal. Samuti unehäired, keskendumisvõime raskused, seletamatult kehv meeleolu ja ärevus, kergesti ärritatavus. Võib esineda ka peavalu.

Magnettormi päevadel on südamehaiguste riskiga inimestel soovitatav võtta päev rahulikult, hoiduda liigsest vaimsest või füüsilisest pingutusest ning tavapäraseST enam puhata.

Elektromagnetväljade, sealhulgas magnettormide inimmõjude uurimisega tegeletakse Tallinna tehnikaülikooli töökeskkonna uurimisrühmas Tarmo Koppeli eestvedamisel. Uurimisrühm on välja töötanud ka ainulaadse meetodi, kuidas hinnata inimese tundlikkust magnetvälja suhtes. Tarmo Koppeli uurimiste põhjal kõik inimesed ei ole tundlikud, kuid 20-30% elanikkonnast võivad reageerida muutustele magnetväljas.

Magnettormide tugevusskaala algab astmest KP0 mis väljendab täiesti rahulikku magnetvälja. Astmetel KP1-3 loetakse magnetväli suhteliselt rahulikuks. KP4 väljendab häiritud magnetvälja. Magnettormid klassifitseeritakse vahemikku KP5-KP9. Seetõttu loetakse tänast astet KP8 väga tugevaks magnettormiks.

Magnetvälja kõikumiste juures jälgitakse nii kõikumise ulatust kui ka selle äkilisust. Mida äkilisemalt muutub magnetväli, seda suuremat mõju arvatakse sel tervisele olevat.