Kolmanda Uma Pido lavastus põimib kokku püha jõe Võhandu, maa-, jõe- ja õnnekivid ning argipäeva. Seetõttu on lavastuse tähtsaimateks osadeks vesi ja kivi – kõiki laule dirigeeritakse suure, ekstra selleks puhuks kohaletoodud kivilahmaka pealt. Lavastaja Tarmo Tagametsa palvel toovad kõik 150 kaasategevat koori peole kivi, et ühendada võrokeste ummamuudu ja armsad paigad pea kogu Vana Võromaad läbiva Võhandu jõe kallastelt. Samuti on igal kooril peole kaasa toodud oma kihelkonna püha vesi, mis on puhtuse ja elu sümbol.

Kell 19 algava peakontserdi repertuaar on läbinisti võrukeelne, eesti keeles lauldakse vaid Eesti hümn. Kontserdil on kavas rahvalaulud, rahvalikud laulud, klassikalised koorilaulud ja uuemad kooridele seatud laulud. Tähtsal kohal on ka pühendused ja palved: kontsert algab võrokeste vastvalitud lipu pühitsemisega ja lõpeb pikse palvega. Pärast peakontserdi lõppu jätkub pidu simmaniga, kus mängib ansambel Untsakad.

Peo projektijuht Ursula Zimmermann palub külastajatel kontserdile tulekuks piisavalt aega ja rahulikku meelt varuda – et auto ära parkida, pilet osta, endale sobiv koht leida ning oma sõbrad ja tuttavad suures rahvasummas üles leida.

Päevaprogramm: laat ja Contra lipujooksu lõpp

Peopäeva tähtsaks osaks on samal päeval Võru linnas toimuv Keriguplatsi laat käsitöö, istikute ja mahetoodanguga, kontsertide, laadalava ja töötubadega. Laat algab juba kell 9 hommikul Võru linnas Katariina kiriku platsil ja pargis. Laadalaval astuvad üles mitmed muusikud ja tantsijad, pargis tegutsevad käsitöötoad koostöös Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liiduga.

Päevaprogrammi naelaks tõotab kujuneda tundud kirjamehe Contra lipujooksu finiš keskpäeval kirikuplatsi laadamelus. Värske võrokeste lipu ja seekordse Uma Pido tutvustamiseks võttis luuletaja ja jooksumees Contra ette ekstreemsuse – lipujooksu, mis läbis kaheksat ajaloolist Vana Võrumaa kihelkonda ning külastas ka sõpru Setomaalt. 26. mail alanud ning 1. juunil lõppeva jooksu pikkuseks tuleb üle 330 kilomeetri.