Kui tööandjad, koolitusasutused või teised asutused ei saa andmeid elektrooniliselt esitada või neid parandada, tuleb andmed tuludeklaratsioonil ise parandada. Sellisel juhul palub amet kulu tegemist tõendavad dokumendid esitada deklareerijal.

Laenuintresside andmeid saab oma eeltäidetud tuludeklaratsiooni jaoks edastada elektrooniliselt läbi internetipankade. Intresside andmed tuleks edastada kindlasti enne tuludeklaratsiooni täitmist. Täiendavat infot intresside kohta saab klient oma pangast.

2012. aastal võetud eluasemelaenude puhul kontrollib maksuhaldur laenuintresside õiget deklareerimist ja laenu sihtotstarbelist kasutamist, et tagada õige deklareerimine kohe esimesel aastal.

Maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhtivspetsialist Hannes Udde sõnul pakutakse koostöös pankadega tänavu ka investeerimiskonto andmete eeltäitmist.

"Kuna investeerimiskonto kasutajad peavad tuludeklaratsiooni kandma mõningatel juhtudel sadu ridu, siis oli meie eesmärgiks maksumaksjate elu kergemaks teha. Klientidele, kes saavad sellist teenust kasutada, saatsime ka personaalsed e-posti teavitused. Eeltäidetud andmete edastamist võimaldavad Swedbank, LHV Pank, SEB Pank ja Nordea Pank," ütles Udde.

E-maksuametis/e-tollis saab tuludeklaratsiooni esitada alates 15. veebruarist.