Tarbija peaks teadma, kust tuleb kanaliha tema söögilauale
Eesti suurim linnuliha tootja Tallegg paneb sööja huvi tundma, kust on pärit tema tarbitav linnuliha.
“Kuna iga Eesti elanik sööb üle 23 kilogrammi linnuliha aastas ehk tegemist on väga populaarse toiduga, siis peame oluliseks aidata tarbijal aru saada, kust söödav liha tegelikult pärit on,” selgitas Talleggi turundusjuht Triin Kõrgmaa.
Firma juhendab tarbijaid tootepakendeid uurima ja seeläbi oma ostude teadlikumalt tegema. “Erinevad uuringud näitavad, et Eesti tarbijate jaoks on liha kodumaisus äärmiselt oluline faktor ostuotsuste tegemisel. Soovime näidata teistele tootjatele head eeskuju ja trükime oma värske kanaliha etikettidele ka farmi nime, kus broiler kasvas,” lausus Kõrgmaa.
Talleggi värske kanaliha pärineb peamiselt Põhja-Eestis asuvatest farmidest. Info, millises Eestimaa farmis on konkreetne kanaliha kasvatatud, on trükitud Talleggi etikettidele mõni millimeeter triipkoodist kõrgemale.
Talleggile kuulub seitse broilerifarmi Eestis, seeläbi kontrollib ettevõte kogu oma tootmisahelat – alates haudemuna tootmisest kuni valmistoote jõudmiseni kauplusesse.