Comenius projekti eesmärk on ühelt poolt keskkonnaprobleemide teadvustamine ja teisalt osalevate riikide kommete, traditsioonide, rahvakultuuri, kirjanduse, vaatamisväärsuste ja geograafiliste iseärasuste tundmaõppimine.

“Üks asi on see, kui keegi koolis räägib teise riigi tavadest, aga hoopis teine asi on see, kui ise kohale minna,” tõdes Elise Christin Jörberg, kes käis Hollandis. “Mulle meeldis sealne multikultuursus, loodus ja kanalid,” jagas neiu muljeid. Toona teemaks olnud orgaaniline toit ei olnud tema jaoks mingi uudis, kuna ka kodus on neil mahetoit au sees.

Portugalis käinud Heleen-Marie Lillelehele avaldasid kõige rohkem muljet palmipuud. “Reis avaldas silmaringi ja oli hea inglise keele praktika,” tunnistas tütarlaps. Lisaks sai teistelt maadelt palju uusi sõpru, kellega suheldakse siiani.

Ungaris, Portugalis, Rumeenias, Hollandis, Tšehhis ja sel nädalal Eestis on teiste riikide õpilased nüüdseks külas käinud. Tartus külastati AHHAA-keskust ja osaleti Tartu Kristlikus Põhikoolis mitmetes töötubades. Neljapäeva õhtul toimus lõpupidu, kus kõigi riikide õpilased esinesid rahvuslike tantsude ja mängudega. Järgmise aasta kevadel külastatakse võõrustavaid partnerkoole Poolas ja Türgis.