“Soe leib läheb kõige paremini,” tunnistab taluturu müüja Epp Stockholm. See ostetakse pärast ahjust välja võtmist kiiremini ära, kui uus laar valmis saab.

Kel aga soov ise kodus leiba teha, see saab taluturult kõik vajaliku. Väike karbitäis leivajuuretist maksab 1.80 eurot. Karbi peal on ka leiva valmistamise õpetus, kus muudele komponentidele lisaks on lõppu suurte tähtedega kirjutatud: “Ära unusta lisada armastust.”

Kahekilone rukkijahukott maksab 1.80 ja purgitäis rukkilinnaseekstrakti 2.60.

Lisaks leivale-saiale on taluturul ka muud huvitavat kraami, väiketootjate toodangut, mida suurtest poodidest ei leia.

Kubja mesindustalu pakub purgiga kärjemett, kusjuures tegu pole mitte purki surutud meekärjega, vaid sellisega, mille mesilased on ise suvel purki ehitanud ja mett täis kandnud.

Raudalu talu Jõgevamaalt on esindatud terviseampsudega. Need sisaldavad eri kombinatsioonides mett, jõhvikaid, küüslauku ja mädarõigast.

Jõuluhitiks oli ja hitt ka praegu Taarapõllu talu mustasõstra-mustika alkoholivaba ökoglögi. Müügil on ka Eesti parimaks tunnistatud Mädapea mõisa küüslaugumoos.

Hoidiste kõrval leiab taluturult värket kraami – Räpina aianduskoolis kasvatatud rohelist salatit (0.50) ja maitsetaimi, mis on kenasti mulla sees pottides ja kasvavad kodus aknalaual edasi.

Taluturgu vedava MTÜ Maitsev Lõuna-Eesti tegevjuht Merle Vall on rahul sellega, et poolteise tegutsemisaasta jooksul on tootjate ring laienenud 20 pealt 90ni. Detsembris oli ka müük aasta varasemaga võrreldes kahekordne.