16. mail kell 1.05 teatati häirekeskusele, et Tartumaal Peipsi järves Piirissaare vallas Saare külas põleb lausleegis kaks elumaja. Peatselt süttis ka kolmas elamu ning palvemaja.

Päästjad lokaliseerisid tulekahju kell 4.33 ning hoidsid ära tule leviku ümberkaudsetele 6-7 majapidamisele.

Tulekahju kustutamist raskendas tugev tuul ja saare ehitusstiil, kus majapidamised asusid lähestikku ning abihooned olid elumajadega kokkuehitatud.

Kolm majapidamist ja palvemaja hävisid põlengus täielikult. Tulekahjus lõhkesid mõned gaasiballoonid, kuid ükski inimene viga ei saanud.

Järelkustutustööd viimaste tulekollete leidmiseks ja kustutamiseks veel kestavad. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

2012. aasta 21. aprilli õhtupoolikul põlesid sealsamas Piirissaarel Saare külas kaks elumaja ning ohus oli kolmaski elamu.

Vallavanem Liina Miks ütles ERR-ile antud intervjuus, et antud juhtumi puhul pole normaalne, et kutselised päästjad jõudsid sündmuskohale tund aega hiljem ehk kui tuli oli juba teistele hoonetele levinud.

"Positiivne oli see, et praegu oli suvi ja saarele oli suhteliselt kerge pääseda, kuid on ka teistsuguseid ilmastikuolusid, mille puhul on saarele pääsemine oluliselt keerulisem ja pikem," selgitas Miks.

"Tegelikult oleks elementaarne, et saartel oleks pidevalt olemas päästepersonal, kes oleks 100 protsenti valmisolekus. Kuid vald seda kindlasti tagada ei saa ning vabatahtlikele lootes - selle vilju me täna näeme," lisas vallavanem.