Juhataja selgitab, et banaanitaim ei ole mitte puu, vaid rohttaim. 

Võrsest kuni viljade valmimiseni läheb 1,5-2 aastat. Pärast viljade valmimist taim kuivab ja sureb. Samas ajab vana taime kõrvalt mullast nina välja noor taim, mis kasvab kiiresti ja kannab paari aasta pärast suuri banaanikobaraid. Praegu on palmihoones näha kahe nädala vanune võrse, millel on juba meetri jagu kõrgust.

Ananassi kasvatamise kohta ütleb Sild, et seda saab iga huviline ka kodus teha. Poest ostetud ananassil tuleb vaid ülemine tutt ära lõigata, natuke kuivada lasta ja siis juurduma panna. Ananassitaim kasvab edukalt ka suuremas lillepotis, nagu igaüks võib Tartu botaanikaaia vastrenoveeritud palmihoones alates 3. märtsist oma silmaga üle kontrollida.

Tartu ülikooli botaanikaaia palmihoone renoveerimine algas 2014. aasta suvel. Renoveerimistööde ajaks koliti välja 95% kollektsioonist. Suuremad, juurtega krundis kasvavad taimed kaeti tööde ajaks kaitsekattega.

Renoveerimise käigus eemaldati 2000 m2 ja 21 tonni vana klaaskatet, lõigati välja 2000 meetrit vanu torusid ja radiaatoreid, puhastati ja värviti 22 meetri kõrguse hoone kandekonstruktsioonid. Palmihoone kaeti plastikkatetega ja varustati eritasandiliste tuulutusluukidega, samuti paigaldati uus küttesüsteem. Palmihoone vanim asukas – 110aastane kanaari datlipalm – pidas renoveerimistöödele hästi vastu.