„Tänavu ehitame 100 tugijaama rohkem kui mullu. Uute tugijaamade lisandumisega jõuame punkti, kus 4G võrgu leviala on 2G ja 3G omast parem. Tehnilise Järelvalve Ameti andmetel on Tele2 võrgu keskmine allalaadimiskiirus praegu 52,5 megabitti sekundis ja 4G võrgu katvus 96%. Eesmärk on lisada uute sageduskihtidega mahtu eelkõige probleemsematesse piirkondadesse ja selle kaudu kahe- või kolmekordistada keskmist mobiilse interneti kiirust. Linnades suurendame piirkonniti maksimaalset allalaadimiskiirust kuni 375 megabitini sekundis ja maapiirkondades kuni 225 megabitini sekundis,“ rääkis Sarri.

Sarri sõnul toimuvad suurimad võrguehitustööd Tallinnas ja Harjumaal, kus mobiilse interneti kasutusmahud on hüppeliselt kasvanud.

„Harjumaal katame suuremaid kiirusi võimaldava sageduste liitmise tehnoloogiaga rohkem kui 90 protsenti Tallinnast ja kõik suuremad asulad. Võrguarendustööde tulemusena kasvab keskmine interneti kiirus nii Tallinnas kui ka selle lähiasumites kaks kuni kolm korda,“ ütles Sarri.

Mujal Eestis keskendutakse sel aastal samuti 4G leviala laiendamisele ja interneti kiirust suurendavale sageduste liitmisele.

Tehniliste Järelvalve Ameti interneti kiiruste mõõtmistulemuste järgi arendas Tele2 mobiilioperaatoritest oma võrku eelmisel aastal kõige rohkem. Aastaga suurendas Tele2 allalaadimiskiirust 40,19% ehk keskmiselt kuni 52,5 megabitini sekundis. Lisaks kasvatas TJA andmetel Tele2 enim 4G võrgu katvust, mis suurenes 12,5%, ulatudes tänavu aasta alguses 96%-ni.

2017. aastal püstitatavad tugijaamad maakondade kaupa