EATÜ juhatuse liikme Maarja Tali sõnul on huvi ja vajadus loomade abil sekkumiste vastu on selgelt olemas, kuid teadlikkust tuleb veel tõsta. „Erinevad terapeudid ja spetsialistid leiavad üha rohkem tee loomade juurde ning oskavad nende kaasamise väärtust hinnata. Seevastu tunneme oma igapäevases töös, et teavitustööd on veel palju teha ning tihti jääb mõte loomadega läbiviidava teraapia sisust kaugeks nii tavainimesele kui ka spetsialistile, kes ei ole sellega oma töös või elus varem kokku puutunud,“ lausus Tali.

Keila, Põltsamaa, Narva-Jõesuu ja Juuru lastekülade peredes ning Tallinna ja Keila noortekodudes elab täna 190 vanemliku hooleta last. SOS peretugevdusprogrammist ja SOS haridusprogrammist saavad aastas abi 600 last.

Teraapiasessioonide ja külaskäikude läbiviimist rahastab toiduettevõte MARS, kes annetab selleks 3 protsenti Pedigree ja Whiskas toodete maikuu müügikäibest.

Lemmiklooma sõpruse kuu toimub Eestis esimest korda eesmärgiga edendada inimeste teadlikkust vastutustundlikust lemmikloomapidamisest ning selgitada loomateraapiate võimalusi ja olemust.