Tere ASi juht Oliver Kruuda selgitas, et lootis võla maksuametiga tasaarveldada, kuid maksuamet sellega ei nõustunud.

Sel nädalal ajatas Tere AS oma praeguse maksuvõla ning koostatud on tasumisgraafik.

Tere kuulub AS Lutermale, mille suuromanik on samuti Oliver Kruuda, ja Lutermal on võlgu 32 miljonit krooni.

Lisaks oli AS Luterma veel kolmapäeval avalikustatud inkassofirma Factum Inkasso kodulehel kui kohustusi eirav juriidiline isik. Seda hoolimata Factum Inkasso esindaja Siim Veersalu kinnitusest, et juhtum on leidnud lahenduse. Kruuda väitel viimane seik piimatootjate ning Tere AS-iga seotud pole.

EPIKO nõukogu esimehe Märt Riisenbergi sõnul on Tere AS maksegraafikust paar nädalat maas püsinud. Sama mure on teistelgi põllumajandustootjatel.

“Tere on maksegraafikust kuu aega maas,” kinnitas Vändra OÜ juht Ilmar Teevet, kelle piim läheb Teresse otse, ilma ühistute vahenduseta. “Venemaal võisid neil rahad kinni olla, nüüd lubasid paari nädalaga ära klaarida,” lootis Teevet.

“Ekspordi kasvu tõttu on tõesti tekkinud Terel makseviivitusi, aga ajaliselt ei ole see enam kui paar nädalat,” tunnistas Tere ASi juhataja asetäitja Ülo Kivine. “Tegeleme võimaluste otsimisega, et lähinädalatel normaalne olukord taastuks. Tere ASi kontod ei ole suletud ja meie tavapärane majandustegevus toimib häireteta.”