Ettevõtete teatel ei ole veel kokku lepitud koostöö täpsetes tingimustest, võimalikus ühinemises ega sellega seotud detailides. TERE ja E-Piim rõhutavad, et tegemist on ühiste kavatsuste faasiga - ühinemiseni jõudmiseks peetavad läbirääkimised lähtuvad pikaajalisest tulevikuperspektiivist ja peavad lõppema käesoleva aasta lõpuks. Kui kõik vastavad kokkulepped on sõlmitud, pöörduvad ettevõtted koondumisloa saamiseks Konkurentsiameti poole.

Ühistu E-Piim juhatuse esimehe Jaanus Murakase sõnul on tegemist väga olulise algatusega taasiseseisvunud Eesti piimandussektoris. „Näeme täna, et Eesti tootjad ja tööstused on üha karmistuvas globaalses konkurentsis, kus üksi hakkama saamine muutub järjest keerulisemaks. Tahame strateegilise koostöö kaudu pakkuda täiendava kindluse Eesti tootjatele ja teha kõik selleks, et Eestis toodetud piim jõuaks Eesti tarbijani ka pikaajalises perspektiivis,“ sõnas Murakas.

AS TERE juhatuse esimehe Oliver Kruuda sõnul on E-Piim parim partner ühinemiseks. „Oleme Jaanuse ja tema selja taga seisva tootjate meeskonnaga 15 aastat Eesti piimanduses tegutsenud, üle elanud kaks väga tõsist kriisi, konkureerinud ja koostööd teinud. Tegemist on Eesti kapitali koondumisega Eesti tootjate, tarbijate ja aktsionäride huvides. Kogu maailma toiduainetööstus on muutumises, nii ka meie väikesed turud. Selleks, et vältida asjatuid spekulatsioone, ütleme avatult täna oma kavatsuse välja,“ sõnas Kruuda.

Ühistul E-Piim on 260 liiget ja piima varutakse enam kui 400-lt tootjalt. E-Piima konsolideeritud käive moodustas 2009. aastal 550 miljonit krooni. E-Piim on eelkõige tuntud juustutootjana. AS TERE on piirkonna juhtiv piimatööstusettevõte, mis annab tööd 570 inimesele Tallinnas, Paides, Viljandis ja Põlvas. TERE konsolideeritud käive ületas 2009. aastal 1,4 miljardit krooni.