Alguses olid toiduga karbid musta värvi, ülejäänud valged, et tibudel oleks neid lihtsam leida. Aegamööda võeti toidukarpidena kasutusele üha heledamaid, kuni lõpuks olid kõik 16 karpi ühtemoodi valged, ja tibudel tuli toidukarbike üles leida loendamise abil.

Alguses lasti tibud karbirea juurde ühest otsast, nii et lugemist pidid nad siis ka sellest samast otsast alustama. Siis aga ühtäkki asetati karbirida tibu suhtes põiki. Kummast otsast lugemist alustada? Vasakult või paremalt?

Tuli välja, et tibud alustasid üsna kõhklematult karpide lugemist vasakult, ja valisid siis sealt arvates kas neljanda või kuuenda karbi. Seega - vasakult paremale loendamine on vähemalt kanatibudele üks loomulik asi.

Samalaadi katseid on tehtud inimestega ka, ja on selgunud, et isegi neis kultuurides, kus kirjutatakse paremalt vasakule, loendavad inimesed asju instinktiivselt ikkagi enamasti vasakult paremale. Võib arvata, et ka kirjutamise suund rajaneb sellel iidsel instinktil.

Oletatakse, et nii inimestel kui ka loomadel on nägemise juures domineerivam parem ajupoolkera, mis töötleb aga just nägemisvälja vasakpoolsest osast tulevat informatsiooni.