„Juba kaugelt silmapaistev lõbusates toonides kangelaslehm on pärast pikka rännakut leidnud lõpuks oma tee Tallinna südalinna. Innustame kõiki lehmaga koos lõbusaid pilte tegema ning julgemad lapsed võivad vanemate hoolsa järelevalve all isegi lehma otsa ronida,“ rääkis Potisepp.
Kõigi vahel, kes postitavad järgmise kahe nädala jooksul sotsiaalmeediasse pildi meie kangelaslehmast tema külgedel figureerivate märksõnadega #PiimOnSuperHea ja #piimapokemon, loositakse välja külluslik auhinnakorv maitsvate piimatoodetega.

Tartu Kõrgema Kunstikooli skulptuuriosakonna meistri Lauri Tamme ja kunstnik Ülle Ottokari kätetööna valminud piimalehma skulptuur alustas pikka ringreisi oma sünnilinnas, Tartus. Tudengilinnast rändas lehmake Narva Astri keskusesse, misjärel rõõmustas linlasi Rakvere promenaadil. Pärast Tallinna külastamist lõpetab kangelaslik piimalehm oma tänavuse tuuri Võrus.

Seda, et piim on lahutamatu osa igapäevasest toidu- ja joogimenüüst, toovad välja ka meditsiinidoktor Mihkel Zilmer ja Anne Lill oma raamatus „Normaalne joomine“.

„Piimast valmistatud joogipoolis on aina ja aina tagasi tõrjunud mitmesuguste aupaistesse tõstetud moejookide pealetunge, säilitades endiselt kõrgpositsiooni inimtoidu paremate toiduainete edetabelis,“ kirjutavad Mihkel Zilmer ja Anne Lill „Normaalse joomise“ käsiraamatus.