Riigimetsas on palju häid kuusekohti ja kauneid jõulupuid jätkub igale Eestimaa perele. Õige kuusekoha leidmine on tehtud lihtsaks – juba enne metsa minekut saab toodud kaardil välja vaadata, kus asub riigimets, kuhu kuuske otsima minna. Metsas olles saab nutitelefoni kasutaja RMK mobiilirakenduse abil täpsustada oma asukohta, et veenduda, et ümber on ikka riigimets, mitte näiteks kaitseala või eramets. Riigimets on looduses tähistatud ka siltidega.
Lisaks RMK kaardile võib täpse maaomandi määratlemiseks kasutada metsaregistri avaliku kaardirakenduse võimalusi. Selle abil leiab kergesti riigimetsa ning saad ülevaate võimalikest looduskaitselistest piirangutest.

Jõulukuuske tohib võtta ainult sealt, kus tal ei ole lootust suureks kasvada: teede ja kraavide servadest, elektriliinide ja vana metsa alt. Keelatud on jõulukuuskede raiumine metsanoorendikest, kuhu nad on inimese poolt istutatud või kus neist on sirgumas palgipuud. Jõulukuuske ei tohi võtta kaitsealalt, mis on samuti looduses valdavalt tähistatud.

Riigimetsast pärit jõulukuuse eest tasumiseks on kaks võimalust: mobiilimakse kasvõi metsas olles (hoia alles maksmist kinnitav SMS)või makse internetipangas enne metsa minekut (maksekorraldus võta metsa kaasa).

Jõulukuuskede hind sõltub puu pikkusest. Kuni 1-meetrine kuusepuu maksab 3 eurot,1–2-meetrine kuusepuu 8 ja 2–3-meetrine kuusepuu 13 eurot. Hinnad sisaldavad ka käibemaksu (20%).