Lääne-Virumaa nurk püüdis pilku veel mustade ÖÖsärkidega ja eristus teistest rohke loeteluga üritustest, mis nimelt öösel aset leiavad.

Lõuna-Eesti nurk seevastu rõhub kollasele – nende tugevus on erksad National Geographicu pildiraamid, mis peaksid rõhutama regiooni erinevaid avastamist väärt paikasid. Projekt „Elu kahe maailma piiril“ jutustab lugusid põnevatest paikadest ja inimestest Lõuna-Eestis ning need paigad on trükitud ka kaartidele, mis aitavad kõik väärtusliku üles leida.
Külastajad saavad end messil pildistada läbi kollaste akende ja samuti lasta endast foto teha ja samas välja trükkida.

Pilku püüab ka Pärnumaa väljapanek, mis tõstab esile Lottemaad, kuhu loodetavasti külastajatel peagi asja on.

Paljude külastajate südamed võitnud maanteemuuseum oli pealinna tulnud suure postitõllaga, mis suvel viib külastajad väikesele reisile mööda künklikku Postiteed. „Postitõld turismimessil annab edasi teadmise ja tunde, kuidas ammustel aegadel reisiti, kui puudusid tänapäevale omased autod, lennukid ja kiirrongid“ rääkis maanteemuuseumi kommunikatsiooni- ja turundusjuht Liina Kukk.

Osaliselt kordavad väljapanekud eelmiste aastate ideid, kuid on ka värskeid pilgupüüdjaid. Tervikuna näib, et siseturismis saab uusi kundesid püüda tervislike toodete, liikumise ja tegevusega. Lihtsalt ilusate vaadete ja mõnusa äraolemise pakkumisest jääb juba väheks. Põhjust pingutada on, sest nagu EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso välja tõi – eestlased on siseturismist huvitatud ning nõus sellele varasemast rohkem kulutama.

Meeldivalt palju jäi silma turiste abistavaid trükiseid ja voldikuid, mis annavad võimaluse erinevates Eesti kohtades endale meelepärast marsruuti kokku panna ja leida teed vaatamist väärt paikadesse.

Mess on avatud:
14.veebruaril kell 10:00-18:00
15.veebruaril kell 10:00-18:00
16.veebruaril kell 10:00-16:00

Lisainfot SIIT