Keeduse põhikoostise moodustasid õunaäädikas, paprika ja tšilli. Kel on aga soov ise sarnast moosi keeta, neil tasub internetist retsept otsida ja seda katsetada.

Kingu talu pakkus ka Eestis vähelevinud külmsuitsuvorste – veiselihavorsti ja kadakamarjadega maitsestatud sealihavorsti. Külmsuitsutamine toimub temperatuuril 18-40 kraadi ja suitsutusaeg on vähemalt ööpäev. Selliste toodete plussiks on see, et neid saab kuni pluss 25 kraadi juures müüa, ilma et peaks külmleti muretsema.

“Külmsuitsuvorstid, nagu näiteks salaami, on lõuna pool rohkem levinud,” selgitas Kersti Järv. Konkurentidest eristumiseks, on aga nende talu hakanud ka siin külmsuitsuvorste valmistama. Tänavusel palaval suvel sobib see Eestimaale justkui valatult.

Lauluga Maale Otepääl