"Kevadel Tallinnas toimuv maadluspidu on suurepärane koht, kus meie tüdrukud saavad end proovile panna ja näha, mida mujal tehakse. Mullu osales seal kokku 134 naismaadlejat üheksast riigist. Soovime, et eestlastel võistlusel hästi läheks.Laagri eesmärkideks on lisaks tehnika õpetamisele ka eeskujuks olemine ning enesekindluse suurendamine,“ ütles Kikkas.

Kuna ettevõtmine on mõeldud väga erineva tasemega tüdrukutele, siis sinna on oodatud kõik, kes tahavad spordialaga lähemalt tutvuda. „Ei tasu peljata, kui sa pole varem väga palju sporti teinud, soovi olemasolust juba piisab,“ lisas Kikkas.

Tallinnas asuva maadlusklubi Korrus3 eestvedaja ja treener Martin Plaser saadab laagrisse kuni kümme tüdrukut. „Meie klubis treenib hetkel vähemalt neli noort, kes võiks lähimate aastate jooksul hakata meistrivõistlustel medalitele pretendeerima ja keda võiks ka välisvõistlustele saata. Üks neist minu tütar Maarja, kes saab märtsis 13-aastaseks. Välja võiks tuua veel tublid tegijad Abigail Tikerpalu ja Nele Truberi. Viimasel on ette näidata hõbemedal Eesti meistrivõistlustelt vaba- ja naistemaadluses õpilastele,“ kiitis Plaser ja lisas, et pilk tasub peal hoida ka Viktoria Vesso ja Tiia-Triin Tomsoni tegemistel. Treener kinnitas, et suurem osa Põltsamaale minejatest osaleb aprillis Kristjan Palusalule pühendatud noorte võistlusel.

Plaser on Mäe ja Kikkase maadluslaagri ideest vaimustuses. „Kui Rootsis on selle alaga tegeletud vähemalt 30 aastat, siis meil umbes viis või kuus ning read on veel üsna hõredad. Epp Mäest üksi jääb nagu väheks. Naistemaadlus on selles mõttes natuke teistmoodi, et nad painduvad paremini, kasutavad vähem jõudu, aga on kiiremad, peavad lootma oma kavalusele ning heale tehnikale. Poisid on üldjuhul tugevamad ja lendavad jõuga peale. Väga tore, et see laager on pühendatud väga erineva tasemega tüdrukutele,“ soovitas Plaser huvilistel kindlasti registreerida.

Mäe ja Kikkase tüdrukutele mõeldud maadluslaager toimub Põltsamaa spordihallis 18.-20.märtsini.

Tallinn Open 2016 - Kristjan Palusalu Noorte Maadlusvõistlus toimub Saku Suurhallis 1.-3. aprillini. Naistemaadlus on võistluse kavas neljandat aastat. Kui 2013. aastal võttis üksteiselt mõõtu 19 maadlejat Eestist, siis tänavu on end juba üles andnud 131 võistlejat kümnest riigist (Eesti, Soome, Rootsi, Norra, Tśehhi, Prantsusmaa, Läti, Leedu, Ungari ja Venemaa , mille koondisega on tõenäoliselt siia jõudmas ka 2012. aasta suveolümpiamängude kuldmedalist Natalja Vorobjova).