41. korda toimuva Balti Matši avab orkestri saatel paraad, kus sportlaste kõrval osalevad ka vabatahtlikud päästjad vanatehnikaga ning korstnapühkijad.

Sõna võtavad Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu ja Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa.
Tuletõrjespordi suurvõistluse avamiseks korraldavad Päästeameti demineerijad veekahuri ja pommirobotiga „avapaugu“, millele järgneb pommikoerte show ning esinevad DudesFreerun`i parkuurijad.
Võistluste ajal tegutsevad staadionil Päästeameti, Politsei- ja Piirivalveameti, Häirekeskuse, Maanteeameti ja Tartumaa Tervisenõukogu ennetustöötajad, kes pakuvad põnevat tegevust ning õpetavad kasulikke oskusi nii noortele kui vanematele.
TULETÕRJESPORT: Balti Matš 2016
  • Tuletõrjesport on välja kujunenud võttes eeskujuks praktilist tuletõrje- ja päästetööd, kuid tegemist on siiski täpsete reeglitega spordialaga, mida maailmas tuntakse ja harrastatakse väga kõrgel tasemel.
  • Võistlusel saab kahel päeval näha tõsiseid individuaalsportlaste heitlusi 100 meetri takistusriba läbimises tuletõrjevahenditega ja teise individuaalalana konksredeliga harjutuses, kus võistlejad läbivad 32 meetrit joostes ja ronivad torni neljanda korruseni vähem kui 14 sekundiga (parimad alla 12 sekundi). Meeskondlikult võisteldakse 4x100 meetri tuletõrje teatejooksus tuletõrjevahenditega ja meeskondlikus mootorpumbaga lahinghargnemises. Balti riikide vahel selgitatakse üldvõitja individuaal- ja meeskonnaalade punktiarvestuse kokkuvõttes.
  • Käesoleva aasta Balti Matšil jagatakse välja 135 medalikomplekti.
  • Viimastel aastatel on üldvõitjaks tulnud Leedu, kuid üldarvestuses on vahed alati väikesed ja ülipingeline võistlus käib viimase hetkeni.