"Ma tahan olla hea põllumajandusminister. Olen väga lugupidav ka lahkuva ministri, Helir-Valdur Seederi suhtes. Tuleb mõistlikult oma asja ajada ja vaadata, et ministeerium ei oleks põllumajanduse arengule takistuseks," arvas Padar.

"Meil on Euroopas ühtne põllumajanduspoliitika, suuri amplituude ei saa enam võtta," rõhutas Padar. "Täpselt viisteist aasta tagasi läksin ma esimest korda põllumajandusministriks, vot siis oli hullumaja, praegu on märksa stabiilsem aeg."

Mis puudutab maaelu arengukava finantseerimist, siis on Reformierakond ja sotsaaldemokraadid Padari sõnul kokku leppinud, et summa ei saa olla väiksemas mahus kui eelmisel perioodil 2007-2013, oli. "Veidike veel arutame kui suur see kaasfinantseerimine täpselt saab olema, igal juhul ta ei ole 25 ega 15 protsenti, kompromissina sinna vahele tuleb."

"Maaelu arengukava poliitikat on juba selle valitsusega kaks või enam aastat arendanud, ma pean väga tõsiselt arvestama seda, mida juba on läbi vaieldud. Fakt on, et nii esimese kui teise samba toetuste otsuste tegemine on väga kiire tegevus, eks need ongi esimesed asjad, mis tuleb paika panna," sõnas tulevane põllumajandusminister.