Kuidas arbuusi valida?

Vaata, et koorel poleks vigastusi, mädaplekke ega mõrasid. Küpsust näitab viljavars. Kui see on värske ja roheline, pole arbuus veel korralikult küps. Ühtlaselt kollakaks tõmbunud, kuid kindlalt vilja küljes olev viljavars näitab, et arbuus on valminud. Täiesti kuivanud ja kergelt eemalduv vars võib viidata ülevalminud viljale.

Nüüd pane arbuus kõrva juurde ja koputa. Valminud arbuusi koor on korralikult pingul ning heli tuleb madal ja vali. Mida magusam ja küpsem vili, seda madalamalt ja tugevamalt ta vastu kumiseb. Tooremat või vigastatud koorega vilja koputades kostab heli nõrgemalt ja tuhmimalt.

* * *

Uue valitsuse koosseisus on ilmaministeerium, mille ülesandeks on tagada Eestis konkurentsivõimeline kliima ning aasta ringi ilus ilm. Tööle asub ilmaminister.

“Aitab Siberi pelmeenidest ja Mulgi pudrust!” ütles ilmaminister Valdur Rindkere. “Me hakkame ise kasvatama California maisi, Hispaania apelsine, Portugali viinamarju, Türgi ube, Kreeka pähkleid, Itaalia porgandeid, Aafrika banaane ning Ungari arbuuse.

Uue valitsusprogrammi järgi saab Eesti kolme aastaga Euroopa kõige soojemaks riigiks ning Eestimaa päike ei lähe alates 2017. aasta 1. maist enam iialgi looja.

SERGEI KRAANA