Kaheksa vahvat naist ei saa olla ilma heegeldamata. Heegeldamine, see on kunst, looming ja kirg. „Heegeldamises pole mingeid piiranguid ning fantaasial saab lasta vabalt lennata,” ütles klubi eestvedaja Liivi Lintlom.

Selle kinnituseks on huvilistel võimalik tutvuda heegeldajate töödega 3. märtsil kl.17 Türi Kultuurikeskuse galeriis avataval aastanäitusel “Valgusepüüdjad”.

Näituse kontseptsioon on anda edasi heegeldamiskunsti võlu, sulandada üheks fantaasia, materjalid ja valgus ning eksperimenteerida nii päeva- kui kunstvalgusega, põimida valgus oma kujunditesse.

Heegeldajate soov on luua muinasjutulist pitsimaailma, austada esiemade heegelmustreid, väärindada käsitööd ning lennutada helge heegelkunst piirideüleseks rahukuulutajaks maailmas.

„Loodame, et külastajad saavad meie näituselt innustust ja ideid ka ise heegelnõel ja -niit haarata ning selle mõnusa tegevusega algust teha,” lausus Liivi Lintlom. “Oma heegeldamisoskust jagame huvitatutele 2016. aasta septembrikuust heegeldamise algkursusel.”

Türi Heegeldajate tööde ning tegemistega saab tutvuda SIIN.

Türi heegeldajate aastanäitus „Valgusepüüdjad” on avatud 3.-30. märtsini Türi kultuurikeskuse galeriis.