Halika talu õunaaias kandsid sel aastal rohkesti suve- ja talveõunad ning vähem sügisõunad.

Festivalil jagus heale saagile ka ostjaid. “Inimene sööb silmadega, mistõttu lähevad ilusad punased õunad,” nentis Kalmer Kasvand. “Mina ise sööks isegi parema meelega praegu ’Valget Klaari’.”

Halika talu oli esindatud kolme õunasordiga: ’Valge Klaar’, ’Antonovka’ ja ’Sügisjoonik’. Kalmer Kasvand nentis, et sügisõunte jaoks oli see nädalavahetus pisut varane, kuna ’Kuldrenetti’ hakkavad nemad alles järgmisel nädalal korjama.

"Tänavu on väga hästi suve- ja talveõunu, sügisõunu veidi vähem," tõdes ta.

Õunakasvatajate sõnul on Õunafestivali näol tegemist väga vahva üritusega ning kui edaspidi tuleb rohkem kauplejaid, on veel parem.

Maaülikool pakkus ostjatele kümmet sorti õunu ning pirni ’Pepi’. Taivo Kallaste Rõhu katseaiast ütles, et ostjaid on palju ning lähevad kõik sordid.

Õuna kilohind oli müüjatel 20-35 krooni sõltuvalt sordist.
Õunapuid oli müümas samuti kolm puukooli: Juhani, Päidre ja Mäekalda Puukool.

Juhani Puukooli viljakultuuride tootejuht Kaire Loit märkis, et enim on küsitud ’Krügeri tuviõuna’ ning ’Liivi kuldrenetti’ ehk siis vanemaid sorte. Samas on hästi läinud ka suveõunad, mida nii väga ei tunta, näiteks ’Make’ ja ’Jaspi’.

“Eespool maitsti mitmeid sorte ning siis tuldi neid ka küsima,” sõnas Loit. Kuna sellel üritusel ollakse väljas vaid viljapuudega, siis läheb nende müüak tavapärastest laatadest märkimisväärselt paremini.

Erinevate õunapurustajatega oli väljas ettevõte Cider Mill, pakkudes mitut mõõtu purustajaid. Müüja rääkis, et huvi tuntakse kõige vastu ning valikul saab määravaks aia suurus — 10 puu puhul piisab täiesti kruvipressist, millega saab kätte keskmiselt 60-65% mahlast.
Kõrvalolnud pakkpress aga annab 80%.