Õunafestivali korraldamisse püütakse kaasata võimalikult palju Türi inimesi, nii ametnikke, ettevõtjaid kui kõiki huvilisi väljastpoolt Türi valda.

Festivalile oodatakse osalema Türi sõprusomavalitsusi nii Eestist kui välismaalt ja kõiki õunasõpru üle kogu Eesti.

Eesti esimene õunafestival „Türi Õunafestival“ toimub 25. septembril Järvamaal, Türi vallas, Vesksillal. Pileti hind saab olema 1 kroon ja selle eest saab iga saabuja maitsva Türi õuna. Sissepääsust laekuva tulu eest soetatakse õunapuude istikud, mis peale festivali toimumist üheskoos Türi vallas maha istutatakse. Plaanis on korraldada erinevaid õunateemaga seonduvaid konkursse, võistlusi ja degustatsioone, toimuvad õpitoad, näitused ja õunalaat ning temaatiline kultuuriprogramm.

Õun Türi vapil sümboliseerib valla viljakaid põlde ja koduaedu. Õunast saab toota palju head ja seda festivalil teistega jagada. Õunafestivali idee algataja Auris Rätsepa sõnul on mujal maailmas õunafestivalid väga populaarsed, kuid Eestis sarnast veel ei korraldata. Loodetavasti saab Türi Õunafestival uueks atraktiivseks ettevõtmiseks. Kõik huvitavate ideedega head Türi ja Eesti inimesed on oodatud korraldustegevuses osalema ja korraldustoimkonnaga ühendust võtma aadressil festival@tyri.ee.