Tänavu midagi sellist ei olnud ning igaüks vaatas, kuidas ise paremini hakkama sai. Segadus oli tavalisest suurem.

“Kui nägin, et kesklinna poole suunduva tee serva on autod pargitud, siis arvasin, et seda tohib teha ning parkisin ka ise sinna. Ühtki kontrolöri polnud näha ja autodel ei olnud ka trahvilipikuid,” selgitas ta. Üllatus oli suur, kui järgmise nädala lõpus saabus kirjalik trahviteade.

“Masstrahvimise asemel võinuks panna välja inimesed liiklust reguleerima, samuti sildid, mis näitaks, kuhu saab parkida,” leidis ta.

Munitsipaalpolitseist öeldi Maalehe veebile, et laupäeval, 13.veebruaril tehti üle 40 liiklustrahvi ja pühapäeval kümmekond ning trahvi said kõik valesti parkinud sõidukiomanikud.

"Sõidukijuht peab ka suurüritustel lähtuma kehtivast liikluskorraldusest, mitte teiste sõidukijuhtide liikluskäitumisest, mis ei pruugi alati õige olla," selgitas mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

Laupäeval ja pühapäeval Viimsi-Tallinn suunal parkinud sõidukijuhid rikkusid kõik liiklusseadusest tulenevaid parkimisnõudeid. Sõidukid olid pargitud osaliselt haljasalal ja osaliselt sõiduteel. "Sellega loodi liiklusele ohtlik olukord ja laupäeval põhjustasid valesti pargitud autod seal ka avarii," sõnas Hunt. Tõepoolest toimus 13. veebruaril Pirita tee 20 juures kolme autoga ahelavarii, milles sai vigastada keskmises autos istunud kaassõitja.

Mis puutub aga teavituse puudumist autoaknal, siis selgitas mupo, et trahvikviitung kojamehe vahel on informatiivne teavitus rikkumise fikseerimisest autojuhile ning trahviteade edastatakse posti teel rahvastikuregistri järgsele aadressile.