Siiski on tänu Brüsseli abipakettidele, Kreeka peaministri väljavahetamisele ning drahmi kasutuselevõtmisele hakanud turud taas rahunema.

"Tundub, et turud on hakanud taas rahunema," lausus "Naerile" Tallinna Turgude Aktsiaseltsi esimene eestkõneleja Valdur Rindkere.

"Veel novembri algul," selgitas Rindkere, "valitses Nõmme turul tohutu segadus. Ploomikompoti asemel müüdi marineeritud tomateid, tšillipipart ostnud klient avastas kodus, et oli saanud müüjalt kotitäie keedetud pelmeene.

Potentsiaalsed ostjad olid paanikas ega julgenud oma raha mängu panna. Porgandimüüjad tülitsesid kapsamüüjatega, aastaid kaalikatega kaubelnud Uno ladus letile banaanid ja melonid, seenekaupmees Heldur aga keeldus üldse oma kaupa müümast ning loopis turulisi Kreeka pähklitega."

Kõik see viis Nõmme turu tugevasse langusse. Kuna investorite ostusurve oli siiski väga tugev, hakkas seni tervislikku talupiima pakkunud talumees Heino, kes oli vahepeal koguni põhjas ära käinud, pakkuma dumpinghinnaga kanget vaadiõlut, mis analüütikute sõnul mõjutas kauplemist ka teistel turgudel.

"Mustamäe turg oli nädal aega depressioonis," jätkas Rindkere, "kartulite likviidsus sattus küsimärgi alla, kuna investorite huvi oli suunatud ennekõike odavale õllele.

Likviidsus suudeti 13. novembri õhtuks küll likvideerida, kuid kauplemispäeva lõppedes Nõmme turu vastas metsatukas läbi viidud küsitlus näitas, et ükski turuosalistest ei osanud Kreeka mõju meie turgudele kommenteerida."

Lasnamäe turul valitses 14. novembril enne avanemist pessimism, mis kestis kuni turu sulgemiseni. Tehinguid tegi ainult kohalik kaupmees Jeremei Toropõgin, kes suutis realiseerida kaks grillkana ning pool kilo suitsutatud searibi.

Rindkere sõnul on turud tänaseks siiski rahunenud, suuremaid tehinguid on aga viimastel päevadel tehtud vaid Nõmme turul.