"Veepõhja kontrollimiseks suuname sonari läbi jääkattesse tehtava augu ning märgime üles kõik objektid, mis vajavad tuvastamist," ütles leitnant Kaasikmäe. "Tuukrid kontrollivad kaardistatud objektid üle. Juhul, kui kontrolli käigus avastatakse lõhkekehi, tuuakse need pinnale ning antakse üle päästeameti esindajatele."

Täna suunduvad mereväe tuukrid Tallinnas asuvast tuukrijaamast Karujärvele, et seada üles operatsiooni toetav taristu. Mereväe tuukrigrupist võtavad operatsioonist osa kaheksa tuukrit ning allveearst. Homme liituvad operatsiooniga kuus tuukrit päästeameti demineerimiskeskusest.

Karujärve puhkeala on suvitajate seas populaarne supluse- ja lõõgastumise koht. Nõukogude ajal oli järv lennuväe harjutuspolügooniks, mille tõttu võib seal leiduda lõhkemata lennukipomme. Päästeameti demineerimiskeskus on alates 2009. aastast toonud Karujärvest välja 46 põhilennukipommi ja ühe miinipildujamiini.

Mereväe ning päästeameti demineerimiskeskuse tuukrid on Karujärvel koostööd teinud ka varasematel aastatel.

Mereväe tuukrite peamine ülesanne on otsida, identifitseerida ning kahjutuks teha meremiine ja teisi veealuseid lõhkekehi. Lisaks rahvusvahelistel operatsioonidel teostatavale teevad mereväe tuukrid erinevate jõustruktuuridega koostööd ka siseriiklikul tasandil.

Mereväe tuukrid kasutavad modernset varustust, mis võimaldab lahendada erineva keerukusega ülesandeid kuni 55 meetri sügavuses vees. Olenevalt sügavusest on varustusega võimalik püsida vee all kuni neli tundi.