Ühinemisläbirääkimiste koordinaator Katre Kikkas andis nõupidamisel ülevaate peamistest sõlmküsimustest, milleks sel korral olid kogukondade aktiivsuse toetamine, transpordiküsimused ja kohalike omavalitsuste laenukoormus. Arutati ühinemisläbirääkimiste komisjonide moodustamise ühiseid aluseid. Lisaks juhtkomisjonile otsustati moodustada neli valdkondlikku komisjoni: majanduskomisjon, sotsiaal- ja tervishoiukomisjon, haridus- ja noorsootöökomisjon ning kultuuri- ja spordikomisjon. Juhtkomisjoni alakomisjonidena moodustatakse finantskomisjon ja õiguskomisjon.

Koosolekul vaadati üle ühinemise ajakava, mille moodustatav ühinemise juhtkomisjon tulevikus kinnitab. „On oluline, et kõik otsused saaksid vormistatud üheselt mõistetavalt ning kõigil oleks võimalik ühinemisega seotud materjalidega tutvuda,“ lisas Härk. Otsustati, et kõigi ühinemisega seotud dokumentidega on võimalik tutvuda Valga linna veebilehe kaudu.

Ühinemisläbirääkimiste ajakava tuleb tihe, sest kõik ühinemisdokumendid planeeritakse edukate läbirääkimiste tulemusel kokku saada juba 1. detsembriks 2016. Sellise ajakava korral plaanitakse ühinemist 2017. aasta kohaliku omavalitsuse volikogude valimistel.