Avaldusele kirjutasid alla Martna volikogu IRL-i fraktsiooni liikmed Arvo Ninn, Oliver Tammemägi ja Reelika Toom. Martna volikogu on seitsmeliikmeline. Nii valimisliidul Koostöö kui ka Isamaa ja Res Publica liidul on volikogus kolm kohta. Volikogu esimees on EKRE esindaja Hardi Rehkalt. Võim on aga Koostöö käes.

Koostöö vallavanem Tiiu Aavik peab opositsiooni süüdistusi alusetuteks. “Jutt on 16 korteriga elamust Martnas. Selles oli nii palju tühje kortereid, et me ei tahtnud nende kütmise kulu kanda. Paigutasime inimesed majast ühte poolde kokku ja võtsime tühjaks saanud poolest radiaatorid hoiule,” ütles ta. Külma ja küttega majapoole vahele pandi lisasoojustus.

“Kui süüdistatakse kahju tekitamises, siis radiaatorid on alles. Ära võtsime need seepärast, et kartsime metallivargaid,” lisas Aavik.

“Inimesed kolisid ringi ja leidsid, et väga hea on. Tänaseks on maja sellisena üle elanud kaks kütteperioodi ja ühe perioodi kohta on küttelt tulnud 6500 eurot kokkuhoidu,” ütles vallavanem.

Tiiu Aaviku sõnul on vallavalitsusel ka kirjalik eksperthinnang, mis kinnitab, et nõnda hoides ei ole maja kahjustada saanud. “Kui peaks olema vajadus uuesti terve maja kasutusele võtta, siis tarvitseb vaid radiaatorid tagasi panna. Sanitaarremonti tahavad korterid küll nagunii,” ütles ta.

IRL esitas vallavanema umbusaldamise avalduse reedel volikogu istungil. Seega oleks umbusaldushääletus pidanud toimuma järgmisel volikogu istungil.

Kuid hiljem ei toetanud IRL vallaeelarve vastuvõtmist, mis sisuliselt tähendas praeguse vallavolikogu koosseisu töö lõppu, sest praeguste liikmete asemele peavad asuma asendusliikmed.