Elukutselise veenjale pakub ettevõte aga palka kuni 350 eurot päevas, kusjuures olulised pole mitte kogemused ja teadmised, vaid hoiakud ja talent! Lühikese ajaga lubatakse muu vajalik selgeks õpetada. Tehnikavõlur on aga kirjelduse kohaselt IT-spetsialist.

“Üldiselt on nii, et kui on eristuv ametinimetus, siis see äratab huvi,” ütleb CV-Online turundusjuht Heikko Gross. Tavapärasest erinev amet võib aga tuua suure töölesoovijate hulga. “Populaarsemad konkursid jäävad reeglina ikka saja-paarisaja kanti,” tunnistab Gross. Tavapärasemad on siiski paarkümmend kandidaati ühele töökuulutusele. Kusjuure lihtsamad ametid, mis ei vaja kõrget kvalifikatsiooni, on populaarsemad.

Viimase aja üks suurima töölesoovijate arvuga töökuulutus oli Vaindloo saarevahi oma. Selles pakuti võimalust töötada asustamata 6,2 ha suurusel saarel, kus on eluruum TV vaatamise ja arvuti kasutamise võimalusega. Põhiülesanneteks olid hoonete hooldus, sh kütmine ja koristamine, muru niitmine ja lumetõrje ning hoonete inventari korrashoid. Kandidaat pidi olema valmis töötamiseks rasketes tingimustes ja taluma merel paadisõitu ning helikopteriga lendamist. Palga suuruseks 640 eurot kuus.

Väga populaarne oli ka ristluslaevale otsitava klienditeenindaja kuulutus. Kandidaadilt nõuti suhtlemisoskust ja rõõmsameelsust, arvutioskust, merehaiguse mittepõdemist ja väga head pingetaluvust. Kasuks tuli reisihuvi, huvi fotograafia vastu ja julgus naeratada. Palgaks 700 eurot kätte.

Ostuhullude jaoks tundub aga olevat lausa ideaalne töö prooviostude tegija. Nimelt otsis uuringufirma müüjate töö hindamiseks pimeostlejaid. Kandidaadilt eeldati eesti keele oskust, ligipääsu internetile ja vastutustundlikkust. Pakuti aga tasu tükitöö alusel, paindlikku tööaega ja ebaregulaarset tööd.

“Seega tasub tööandjatel CV-Online’ist enne avaldamist tööpakkumisi vaadata ja natuke selle teema peale mõelda. Eks tavapärasest eristuv äratab igal pool huvi, olenemata sellest, millega on tegemist,” märgib Gross.