Selliseid ümmargusi tähtpäevi ei lase pritsumehed kuivalt mööda - vett ja vahtu lendab laupäeval taevani.

"Nii nagu vähegi torust tuleb!" lubas ürituse eestvedaja Tuve Kärner.

Pidu algab juba eelmisel päeval Järva-Jaani kirikaias, kus pannakse pärg tuletõrjujate ühisuse ühe asutajaliikme ja hilisema peamehe Jüri Saare hauale. Kirikaeda jääb põlema latern, kust omaksed saavad võtta tule, et viia see oma lähedase pritsimehe hauale.

Kell 17:00 algab kultuurimajas konverents "Tuletõrje Järva-Jaanis läbi aegade", kus räägitakse Eesti tuletõrje ajaloost üldisemalt, esitatakse uurimustööd meie tuletõrje vanemast ajaloost ja antakse ülevaade Järva-Jaani Tuletõrje Seltsi kui õigusjärglase tegemiste kohta viimase aastakümne jooksul.

Lõbu laialt kõigile

Laupäeva hommikul hakkavad keskväljakule kogunema endis- ja kaasaegsed tuletõrjeautod, kell 12:00 hakatakse neid tutvustama ning paraadi rongkäiku saatma.

Kui paraad jõuab Laia tänava maja nr 1 (endise kutsekooli I ühiselamu) juurde, siis avame loodava nostalgiakeskuse äramärkimiseks väikese kompositsiooni Pentre Suurveski meenutuseks. Edasi liigub paraad motokrossi rajale, kus peale lipuheiskamist ja tervitusi algavad võistlused, saab näha mitmeid õpetlikke demonstratsioone päästeteenistuselt, politseilt ja pommirühmalt.

Kohale tuleb regiooni moodsaim tuletõrje redelauto Karl, milline suudab inimesi päästa nii 32 m kõrguselt kui ka näiteks veekogu kohalt. Mingil hetkel jõuab üritusele ka Varjupaigast startinud roomik- ja maastikuautode kolonn, et soovijaid sõidutada. Võistlusväljakul toimuv lõpeb vahu- ja veemölluga.

Kell 20:00 algab Varjupaiga masinapargis (Laia tänava ja Tamsalu tee nurgal ) simman. Pidulisi lõbustab Jaan Kirss koos oma ansambliga "Kirss'N'garden" ,üles astub ka menutantsutrupp "Jürid-Marid". Nii motokrossirajal kui ka masinapargis on üles seatud välikohvik. Kuna pidustuste kava aina täieneb, siis on soovitav jälgida reklaami. Kõik üritused on osalejatele tasuta.

"Pidu pole mõeldud ainult osalejatele endile, oodatud on kõik huvilised," kinnitas Tuve Kärner.

Raha saadi kokku valla ja kultuurkapitali toel, samuti on kohalikud pritsumehed seda ise aasta läbi hoolsalt korjanud kontserte andes ja liikuvat sauna välja üürides.

Rohkem infot siit.