„Eesti Ettevõtlik Vaim“ auhindu anti välja kuues kategoorias.

PÕLVKONDADE JÕUD – aasta pereettevõte

Finalistid: Kwartons OÜ, VV-Maat OÜ

Võitja: MV Wool on Hajumaa Padise valla suurim tööandja ning vanim Eestis järjepidevalt tegutsenud kodumaisel erakapitalil baseeruv kalatoodete tootmis- ja müügifirma. Firma põhitegevusala on värske ja külmutatud kala ning kalatoodete tootmine ja müük.

PARIM NAISETTEVÕTJA – aasta naisettevõtja

Finalistid: Kersti Loite ettevõttega OÜ Aale Käsitöö, Terje Nepper ettevõttega Arensburg OÜ

Võitja: Kadri Kullman ettevõtega Dimela AS on veterinaarravimite ja –instrumentide ning tervislike söödalisandite hulgimüügiga tegelev ettevõtte Baltikumis. Dimela tegutseb deviisi all „Terve looma nimel“ alates aastast 1992.

MAA SOOL – aasta maaettevõtja

Finalistid: Toci OÜ, AS Arke Lihatööstus – Eripreemia – suurim töökohtade looja maapiirkonnas: Aastaga 20 uut töökohta lisaks senisele 85-le.

Võitja: Nopri Talumeierei OÜ aitab jätta maale kogu võimaliku lisaväärtuse: kohaliku piim töötlemine, elu-olu näitamiseks agroturismiteenus, söögitare ja talupood.

PARIM START – aasta edukaim alustav ettevõte

Finalistid: Rolite OÜ, Seso OÜ – eriauhind julge pealehakkamise ja ettevõtlikkuse eest.

Võitja: OÜ A-Orbu on ettevõte, kes toodab Saaremaa kadakasiirupit. 2011. aasta talvel sündis legend salapärasest siirupiemandast ja esimese tõuke turule tulekuks andis konkurss Saaremaa Suveniir 2011, mille tarbeks valmis koostöös Kuressaare Ametikooli keraamikaosakonnaga savist suveniirpudel. Alatesjuunist 2011 valmib kadakasiirup Orbu talu VTA nõuetele vastavas teavitatud koduköögis, Leedri külas, Lümanda vallas.

SOOLOETTEVÕTJA – aasta edukaim ühe-mehe ettevõte

Finalistid: Kuldne Key OÜ, Olavi Kärsna - eriauhind "FIE-ingel", FIE-nduse eest võitleja,

Võitja: Liiliana OÜ, raamatupidamisteenus, koolitus.

KOOSTÖÖ VEDUR – kohalik organisatsioon või erialaühendus, kelle ühine tegu või tegevus on märkimisväärselt edendatud kohalikku elu ja väikeettevõtjate vahelist koostööd

Finalistid: MTÜ Kohalik Toit, Paldiski Ettevõtjate Liit (PEL), Sangaste Rukkiküla

Võitja: MTÜ ETNA Eestimaal on viimase 10 aasta parimaid praktikaid ühendades, ning arvestades Eesti ettevõtluspoliitikat, mis jätab tähelepanuta alustavad maapiirkondade naisettevõtjad, disaininud finantsmehhanismi, mille finantsinstrumendiks on mikrokrediit, selle väljastamisele eelneb naistele väga vajalik, enesekindluse tõstmise ning eesmärkide seadmise periood mentorgruppides, samuti ettevõtluskoolitused, ideereisid, kohtumised, äriplaani koostamine ning kaitsmine laenugruppides.