Osatsükloni kõige tõenäolisem liikumistrajektoor on üle Saaremaa põhjaserva ja Lõuna-Eesti Venemaale. Tuuleväli on väga muutlik – kuna tsüklon on aktiivne ja liigub väga kiiresti, siis ka suund ja kiirus vastavalt sellele muutuvad kiiresti.

Põhja-Eestis pöördub tuul läänekaarest üle ida põhja, vastu hommikut tugevneb iiliti 15, looderannikul 18 m/s. Lõuna-Eesti on öö hakul leebe lõunakaare tuulega, pärast keskööd tugevneb edela- ja läänetuul puhanguti 15 m/s, siis võib üürikeseks rahuneda, aga hommikul teeb loodetuul uuesti tugevaid puhanguid.

Lääne-Eesti saartel tõstab tsüklon suure tõenäosusega tuule tormiks – juba täna õhtul algab edelatuule tugevnemine ning keskööks paisub 15-20, on puhanguti 25 m/s, mille tõttu veetase Liivi lahes taas tõuseb.

Maksimum saabub tõenäoliselt hommikul (orienteeruvalt kella 6-8 ajal), mil Pärnus võib veetase tõusta 150 cm (EH2000) ümbrusse.

ETV video: Pärnu linnalehmad jäid merehätta

Samal ajal jõuab tsüklon juba mandri kohale ning selle järel pöördub Saaremaal ja Hiiumaal tuul loodesse, on algul puhanguti ikka väga tugev, siis tõmbub veidi tagasi (pärast kella 9). Järgneva tunni-paari jooksul pöördub ka Liivi lahel tuul loodesse, õhurõhk suundub tõusule ja veetase langusele.

Hommikupoolikul tihedam sadu eemaldub ja loodetuule tugevamaid puhanguid on veel Eesti idapoolses osas (kuni 20 m/s). Keskpäevast alates on sajuhooge hõredamalt ja loodetuule puhanguid kuni 15 m/s, õhtuks tuul nõrgeneb veelgi. Õhutemperatuur on Eesti põhjapoolses osas 3..5, rannikul kuni 9°C, Edela- ja Lõuna-Eestis on öö hakul veel kuni 13°C, hommikuks langeb sealgi.

Laupäevaks (29.10.) kaob tsüklon Läänemere õhuruumist, selle järel taevas selgineb ja tuul üürikeseks rahuneb. Loodevoolus tungib sisse külm. hommikuks langeb õhutemperatuur 0°C ümbrusse ning pea kõikjal on maa hallaga kaetud. Päeva peale annab tugevnev tuul taas märku uue madalrõhkkonna lähenemisest.