Igale maarjapäevale annab Viru-Nigula Hariduse Selts oma sisu ja ilme. Paastumaarjapäeval imetleti Viru-Nigula Koduloomuuseumis näputööd, kuulati luuletusi ning rüübati punast veini.

Heinamaarjapäev kulges ajaloolise heinatöötalgu vormis Vasta mõisa juures (vaata geleriid). Niideti võidu, riisuti hoburehaga, veeti vankriga heinakoormaid, värviti taimedega lõngu ja lauldi vanu laule.

Rukkimaarjapäeva tähistamine võrreldes rahvakalendriga küll pisut nihkus, aga reedel 21. augustil on kõigil huvilistel võimalik tulla Maarja Kabeli varemetesse filmiõhtule, mille teemaks kiriku ja kloostri teemaga seotud Eesti filmid. Tähistaeva all saab vaadata ka „Viimset reliikviat.“

Maarjapäevade-aasta lõpetab Maarja kabeli varemetes 8. septembril korraldatav tantsu- ja tuleetendus „Ära ussi tapa!“, mille lavastaja on vabakutseline etenduskunstnik, paar aastat tagasi Viru-Nigula valda Kanguristi külla elama asunud Kaja Kann. Muusika, mis sisaldab ka kohalike inimeste pajatusi nõidadest ja ussidest, on loonud hollandlane Renzo van Steenbergen.

Samal päeval avatakse Viru-Nigula koduloomuuseumis gobelääninäitus „Näotus“, autoriks Kaja Kann.