Regionaalminister Siim Kiisleri sõnul on väikesaarte elanikud programmi käivitumist kaua oodanud. "Oluline on et, saareelanikud saaksid riigipoolset toetust oma unikaalse kultuuripärandi ja kogukondliku elulaadi säilitamiseks ning neil oleks jätkuvalt võimalik tegeleda põliste elatusaladega. Toetus on suunatud saareelanike elutingimuste parandamisele nagu näiteks kütusetanklate rajamine ning perearstipunkti sisustamisele“ selgitas Kiisler. „Väikesaarte programmist on Kihnu saarele ja Manijale kavandatud 214 000 eurot, kelle kultuuripärand on kantud UNESCO kaitse nimekirja“ lisas minister.

Programmi 2011. aasta kogumaht on 639 116 eurot ning maksimaalne toetus projekti kohta on 130 000 eurot.

2011. aastal kuuluvad programmi piirkonda järgnevad saared:

Harju maakond: Naissaar (Viimsi vald), Prangli (Viimsi vald), Aegna (Tallinna linn), Väike-Pakri (Paldiski linn)
Lääne maakond: Osmussaar (Noarootsi vald), Vormsi (Vormsi vald)
Pärnu maakond: Kihnu (Kihnu vald), Manilaid (Tõstamaa vald)
Saare maakond: Abruka (Kaarma vald), Kõinastu saar (Orissaare vald), Kesselaid (Muhu vald), Vilsandi (Kihelkonna vald), Ruhnu (Ruhnu vald)
Tartu maakond: Piirissaare (Piirissaare vald)

Väikesaarte programmi koordineeriv asutus on siseministeerium. Programmi viib ellu Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus. Eeltaotluste vastuvõtu ja programmi nõukogu tööd korraldab Pärnu Maavalitsus.

Pärnu Maavalitsus hakkab projektitaotlusi vastu võtma alates 4. märtsist. Täpsemat informatsiooni saab Pärnu Maavalitsuse koduleheküljelt.