“Sel päeval ei saanud me kuidagi üle ega ümber ka põhjapõtradest, keda kohtasime taas mitmel korral nii tee peal kui maantee kõrval,” kirjeldavad matkajad reisi oma blogis.

“Kaljud, kurvilised teed, taevakarva meri ning väikesed suvilad ja kalurimajakesed sundisid autojuhtide tempot maha võtma, et ringi vaadata. Kuigi ega eriti kiirustada saanudki, sest üks kurv oli teise kurvi otsas ja tihti mäkke üles sõites polnud õrna aimugi, kuhu tee järgmisena edasi suundub.”

“Kõrvalistujate jaoks jagus palju verdtarretavaid teelõike. Üks põnevamaid kohti oli tunneli läbimine, mis oli 6,8 km pikk ja 212 m alla mere pinda. 9% kaldenurgaga laskumine nõudis mootoriga pidurdamist kolmanda käiguga, sest neljandaga läks hoog liiga suureks. Sellele järgnes sama nurga all tõus, mis nõudis viimases otsas juba teist käiku. Kõrgema käiguga ei olnud lihtsalt jõudu.”

“Tänu hästi ilusale ilmale avanes sealt tipust imeline vaade avamerele. Olime pilvedest üleval pool... seda igas mõttes. Zaz sai oma juhilt sihtkohta jõudmise puhul musi ja päris mitu pikka paid,” kirjeldavad nad reisi.

Koju jõuti oodatust varem. “Pühapäeva varahommikul kell 2:00 olime tagasi Haapsalus. Viimased kaks päeva Soomes sõitsime mööda suuremaid ja otsemaid teid, mis andsid meile edumaa. Reedel suutsime läbida 750km, mis jättsiski viimaseks päevaks Helsingini vaid 220km. Samas olid need sirged ja siledad teed äärmiselt kurnavad.

Kokkuvõttes siis läks reis väga hästi, ilma suuremate tõrgeteta. Kokku sõitsime maha 5100km, mida on natuke plaanitust rohkem,” seisab blogis.