“Võiksime saata kodutehnikat Eestisse Tallinki laevaga, aga see on päris kulukas ettevõtmine, sest annetajad tahavad oma kulutused tasa saada. Seetõttu on meil plaanis tegevustega laieneda,” teatab heategevusliikumise eestvedaja Külli Sumin.

Soome eestlaste heategevusliikumine sai alguse 2013. aasta novembris Helsingis, kui viis seal töötavat naist tulid kokku sooviga Eestis elavaid ja abi vajavaid lapsi kuidagi aidata. Praegu elab üle lahe ligikaudu 44 000 eestlast, umbes sama palju on Eestis suhtelises vaesuses elavaid lapsi.

“Meie elame teisel pool lahte päris hästi, sest siin on suuremad võimalused, samas Eestis käies olime näinud kurba pilti sealsest eluolust,” räägib Sumin. Nii sündiski Helsingis viie hakkaja naise eestvõttel plaan teha korjandus jõulupakkide kogumiseks Eestis elavatele lastele.

“Kui tegime Eesti peredele esimesed jõulupakid, siis kingitustest sai pool tuba täis, need saadeti mitmele suurperele. Nüüdseks on Eestisse jõudnud juba seitse bussitäit asju. Meie keldrid on kraami täis, enam ei mahu ära,” lisab Sumin

Pikemalt loe juba homsest Maalehest!