Vastlapäeval lustitakse ja siis algab paast



Vastlapäeva juurde käib kindlasti liulaskmine.
Vastlapäeva juurde käib kindlasti liulaskmine.Rauno Volmar

Teisipäeval, 13. veebruaril on vastlapäev. Vastlapäeva nimetus pärineb germaani keeltest ja viitab kohe algavale paastule.

Põlva kandis öeldi: vastlapäeval keedab perenaine kapsa ja oa supi sees seajalad ära ning teatab ühtlasi sellega perele, et siga on juba söödud, mille järel perel enam õigust liha nõuda ei ole.

Vastlapäev on tänapäevalgi tore päev liulaskmise, oasupi ja vastlakuklitega. Vastlapäevale järgnev tuhkapäev on kiriklikus elus isikliku patukahetsuse päev, mil alustatakse lihavõteteni kestvat paastu.

Loe veel

Osta koos Maalehega praktiline käsiraamat köögiviljakasvatajale hinnaga vaid 4,99 €!
Vaata lähemalt

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare