"Avaldame kaastunnet kõigile Senaki elanikele, kes on rünnaku tagajärjel kannatanud ning väljendame sel kriitilisel hetkel toetust oma sõpruslinnale," öeldakse kirjas.

Rakvere mõistab kirjas Senaki juhtkonnale hukka sõjalise jõu kasutamise tsiviilelanikkonna vastu, avaldades lootust, et demokraatlikud riigid ja rahvusvahelised organisatsioonid nagu NATO, ÜRO ja Euroopa Liit astuvad tõsiselt välja Gruusia toetuseks ning rahu taastamiseks.

Virumaa Teataja teatel on Abhaasia piiri lähedal asuv Senaki juba 1976. aastast Rakvere sõpruslinn, kellega suhted kauguse ja pidevalt poliitiliselt pineva olukorra tõttu on suhteliselt katkendlikud.

Senakiga käisid rakverlased sõprussuhteid pikendamas 1996. aastal, mil Rakvere linnapeaks oli Tiit Kullerkupp. Koos temaga käisid toona Gruusias ka Samuel Golomb ja Ülo Lodesson.

Samuel Golmob rääkis, et Gruusias alles ehitati demokraatiat ja nad olid varmad uurima, kuidas Eestis iseseisva riigi ülesehitamine läks. „Igal sammul oli näha, et nad tahtsid õppida ja ajada meiega asju. Nad olid kohe valmis lennuki oma kaubaga Rakverre saatma," kirjeldas Golomb.
2004. aastal püüdis Senaki juhtkond sõprussuhteid soojendada, kui saadeti Rakvere linnapeale Andres Jaadlale õnnitluskirja Eesti vabariigi aastapäeva puhul. Rakvere linnavalitsusse jõudnud kirjas palus Senaki linnapea Tariel Kohija tervitada kõiki rakverlasi ja soovis kõigile tugevat tervist ja pikki eluaastaid.

Tariel Kohija palus toona vabandust, et Gruusias toimunud muutused ei ole lasknud arendada kahe linna vahelisi sõprussuhteid ja loodab, et Senaki uus juhtkond suudab sellesse murrangu tuua.