Ühtlasi algatatakse kõnealuste kinnistute detailplaneeringu keskkonnamõju strateegiline hindamine, sest detailplaneeringu elluviimisega kaasnev tegevus nagu ratsaspordikeskuse ning äri- ja eluhoonete rajamine metsaga kaetud alale omab eeldatavalt olulist keskkonnamõju.

Detailplaneeringu algatamist ratsaspordikeskuse ja seda teenindava ja toetava hoonestuse rajamiseks ning linnaruumi korrastamiseks taotles OÜ Ratsasport.

Alale planeeritakse ka kergliiklustee, mis avab piirkonna jalakäijatele ning hobustele, sidudes selle piirkonna kergliiklusteede võrgustikuga. Põhiosa planeeringualast moodustab Paldiski mnt 135 kinnistu, millel asub Tallinna Ratsaspordibaas.

Tallinna üldplaneeringu kohaselt on maa-ala juhtotstarbeks määratud ühiskondlike ja puhkeehitiste ala – ratsabaasi piirkond. Planeeringu algatamisettepaneku kohaselt taotletakse Tallinna üldplaneeringuga määratud maakasutuse juhtotstarbe muutmist, kuna ühiskondlike ja puhkeehitiste ala soovitakse osaliselt muuta korruselamute alaks. Üldplaneeringut muudetakse Tuuleveski tänava äärsel alal, kuhu kavandatavad äripindadega korterelamud loovad sujuva ülemineku Ratsabaasi alalt väikeelamute alale.

Detailplaneeringu algatamisettepanekule lisatud planeeringu eskiislahenduse ja illustreeriva materjali on koostanud Linnaruumi OÜ.

Haabersti Linnaosa Valitsus korraldab peale algatamist detailplaneeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse väljapaneku ning avaliku arutelu.

Detailplaneeringule, mille alusel kavandatakse olulise keskkonnamõjuga tegevusi, tuleb läbi viia keskkonnamõju strateegiline hindamine ning sellistel juhtudel peab detailplaneeringu koostamisel arvesse võtma keskkonnamõju strateegilise hindamise tulemusi.

Planeeringuala paikneb Paldiski mnt, Tallinna loomaaia ja Tuuleveski tänava vahelisel alal. Enamuse kõrghaljastusest moodustab ala põhjaossa, kirdenurka ja idakülge jääv peamiselt istutatud metsaala, kus domineerivateks liikideks on soo-, aru- ja kuldkask ning sanglepp. Puistud on nii visuaalseks kui ka müra vähendavaks barjääriks Paldiski mnt ja lõunapoolsete alade, sh Tuuleveski tn äärde jäävate elamute vahel.

Enamus planeeringu ala haljastusest on hinnatud väärtuslikuks. Haljastuslikult väärtuslikuks hinnati enamus metsaosiseid ja puistuid, hästi hooldatud haljastus ratsaspordibaasi hoonete ümber ning loomaaia piirde ja Tuuleveski tn äärde jäävad ilusamad puud ja puudegrupid. Planeeringualal on hinnatud ka eriti väärtuslikke puid. Keskkonnaregistri andmetel asub alal III kategooria kaitsealuse linnuliigi elupaik.

Detailplaneeringu alal kasvavad puistud omavad seega nii kaitsehaljastuslikku kui ka ökoloogilist väärtust ning on seetõttu linnaruumis väga olulise väärtusega.