Eestis on seakatku tõrjumiseks metsas seatud eesmärgiks saavutada 2018. aasta veebruari lõpuks metssigade asustustihedus 1,5 isendit 1000 hektari kohta igas jahipiirkonnas ning 2016/2017. jahiaasta lõpuks vähem kui 2 isendit 1000 hektari kohta. Selle eesmärgi täitmiseks tuleb metssigu küttida minimaalselt Keskkonnaagentuuri etteantud mahus, mis käesoleval jahiaastal on vähemalt 17 850 metssiga.

Veterinaar- ja Toiduamet on korraldanud laupäeviti metssea vereproovide kogumise ja laboratooriumisse saatmise. Jahimeestel on võimalus vereproovid toimetada laupäeviti kokkulepitud ajaks maakonna veterinaarkeskusesse, et labor saaks neid juba pühapäeval analüüsida. "Selleks, et alanud jahihooajal metssigade küttimine laabuks ja kõik piirangutsoonides kütitud metssead saaksid uuritud, kutsume jahimehi kasutama VTA poolt loodud võimalusi proovide edastamiseks," ütles Jahimeeste Seltsi tegevjuht Tõnis Korts.

30. septembri seisuga on käesoleval aastal sigade Aafrika katku suhtes uuritud 11 239 metssiga, neist 1133 on tuvastatud seakatk.

Veterinaar- ja toidulaboratoorium võtab proove vastu terve ööpäeva. Jahimeestele jääb ka võimalus ise proove laboratooriumisse viia. Prooviga peab kindlasti kaasas olema vastav kaaskiri. Samuti on VTL koostanud jahimeestele proovide pakendamise ja proovide laborisse saatmise täpsustatud juhendi ning ka proovide tulemustest teavitamise korra.