Värsked kevadrullid (10tk)

1/2 väsket kurki
* 1 porgand
* peotäis värsket koriandrit (või kellele koriander ei meeldi, võib kasutada basiilikut)
* 10 rohelise sibula vart
* 20 keedetud kooritud krevetti (või 30 väiksemat)
* 100g keedetud riisinuudleid
* 10 lehte riisipaberit

Kastme jaoks:
* 2 spl kalakastet
* 1 peeneks hakitud küüslaugu küüs
* 1 spl suhkrut
* 1,5 spl laimimahla
* 1 spl sojakastet
* maitse järgi tšillit

Tee nii:
Lõigu porgand ja kurk peenikesteks tikkudeks. Lõika rohelised sibulad ja pakendil näidatud juhise järgi keedetud riisinuudlid ca 5 cm pikkusteks tükkideks. Pane kõik vajalik lauale valmis. Vala soe vesi madalasse anumasse. Võta riisipaberil kahe käega äärtest kinni ja suru see 10-20 sekundiks sooja vette. Tõsta paber välja, raputa üleliigne vesi anumasse tagasi ja säti riisipaber ilusasti, ilma kortsudeta, puitalusele. Hakka riisipaberi endapoolsesse äärde täidise koostisosi laduma.

Kuna värsked kevadrullid paistavad pisut läbi, siis on väga kena, kui täidise pealmiseks ja alumiseks kihiks on korralikult ritta sätitud ürdilehed või midagi värvilist. Ära täidisega üle pinguta, muidu ei ole valminud kevadrulli mugav süüa või laguneb see söömise käigus üldse ära! 

Tõsta endapoolne riisipaberi äär üles, keera see täidise peale ja hakka rullima. Oluline on, et riisipaber oleks täidise ümber rullitud üsna tihedalt, siis on seda hiljem mugav süüa. Suru endapoolne riisipaberi äär täidise alla ja rulli edasi, kuni jõuad umbes poole riisipaberini. Nüüd tõsta mõlemad riisipaberi küljed täidise peale rulli keskele kokku.Jätka rullimist ja ongi kevadrull valmis.

Kastme valmistamiseks sega kokku kõik retseptis mainitud kastme koostisosad ning sega, kuni suhkur on lahustunud. Tšillihelbeid lisa vastavalt sellele, kui vürtsist armastad!

Veel põnevaid ideid kevadrullide meisterdamiseks

Kevadrullide sisse sobivad hästi:
*sealiha (nt seesamikastmes marineeritult, eriti efektse tulemuse saab musta seesami pastaga), veiseliha, kanaliha (nt sataykastmes küpsetatult), pardiliha (nt suitsupart), seened, tofu, kala, mereannid
*kurk, porgand, paprika, mango, bambusvõrsed, vetikad, idud, avokaado, suhkurherned, salatilehed
*münt, koriandrilehed, basiilik, Tai basiilik, roheline sibul, murulauk, till, lehtpetersell
*lase oma fantaasial lennata ja valmista ka magusa täidisega kevadrulle puuviljadega. Õrnu valgeid kevadrulle võib lauale pakkudes kaunistada ka näiteks lilleõite seguga!

Veel kevadrulli kastmeid:

*sega kokku riivitud ingver, hoisin kaste, maapähklivõi, sojakaste
*dipi kevadrulle magusasse tšillikastmesse, see on eriti lihtne ja kiire lahendus
*sega kiire kaste kokku sojakastmest ja sidrunimahlast
*magusate kevadrullide kõrvale võid serveerida näiteks kastet pistaatsiakreemist ja agaavisiirupist; karamellikastet; sulašokolaadi või passionivilja sisu!