Esmalt — kui võrrelda Alitaliaga, siis on airBalticu meeskonnas tunda suuremat elevust, on see ju nende jaoks esimene kord midagi taolist teha.

Alitalia puhul on tegemist juba harjunud asjaga ning erisoove võetakse arutamata arvesse. Reisivad ajakirjanikud peavad näiteks ise olema kursis turvareeglitega ning taipama mobiilid välja lülitada, samuti ei tõmmata tõusmisel ja maandumisel kõrvale lennukist esimest klassi eraldavaid kardinaid.

airBaltic siiski ohutusreegleid tutvustas ning oli ka muidu usinam turvavööde kontrollimisel, samuti tervitas kapten tavalistega võrreldes pidulikumalt oma reisijaid, alustades pöördumisega püha isa poole.

Tavaliste lennureisidega võrreldes on salong palju kärarikkam. Operaatorid on sinna mahutatud koos statiivide ja kaameratega, mis hoitakse käepärast, et väljumisel kohe valmis oleks, ajakirjanikud arutavad häälekalt programmi ning enamik püüab veel kiiruga mõnd uudist ette valmistada või loeb varem kätte saadud ning embargoga all olevaid kõnesid.

Ka on tavapäratu, et veel lennuki liikumise ajal rivistatakse ajakirjanikud tagaukse juurde vastavalt sellele, kes neist peavad kõige kiiremini välja saama, et teha saabumisest võtteid või olla esimeses bussis teel esimesse peatuskohta.

Video lennuki salongist esmaspäeva hommikuse lennu ajal Vilniusest Riiga:

Ja veel üks video, mis iseloomustab paavsti saatva pressigrupi liikumist erineval sündmustel, kuhu reeglina jõutakse piisava ajavaruga enne paavsti ning lahkutakse veel siis, kui ta veel laval on, et olla valmis teda aegsasti tervitama juba järgmises kohas:

Välisajakirjanikud on hakanud üha enam Eesti vastu huvi tundma ning kuna bussisõit Lätis pakkus kauneid vaateid, siis tahaksid nad rohkem näha ka Eestis, mis Tallinnas veedetava külme tunniga võimalik pole.

Paljud neist on juba enne kohale jõudmist arvamusel, et oleks hea tulla tagasi ja tutvuda Eestiga rahulikumas olukorras.

Kuna meie katoliiklaste hulk on väike, siis on jutuks tulnud ka see, et ajakirjanike senisel kogemusel kipub sellistel maadel visiidi korraldus olema lohakavõitu.

Nemad ju ei tea, et pole kedagi eestlasest paremat, kui on vaja paberil etteantud juhiste kohaselt päev punktuaalselt korraldada.

Video paavsti lennukist enne Vilniuse lennuväljalt lahkumist 25. septembri hommikul: