Doominoks vajalikud madratsid paneb välja JYSK. „Madratsite minimaalne suurus peab olema 200x90 cm ning nende paigutamisel tuleb sentimeetri täpsusega mõõta, et vahemaa ühe madratsi lõpust teise alguseni on 180 cm,“ rääkis Veskis.

Doominost võivad osa võtta kõik täisealised ja vähemalt 160 cm pikad inimesed. „Kuigi pealtvaatajatele võib inimeste järjestikune madratsitele kukkumine üsna närvekõditav tunduda, siis füüsilisi vigastusi osalemisega kindlasti ei kaasne,“ selgitas JYSKi personalijuht.

”Samuti soovime üritusega suurendada teadlikkust madratsitest, sest tegelikult veedame ju pea kolmandiku oma elust magades. Halva tuju ja peavalu põhjustajaks on tihtipeale just vale uneasend või valesti valitud madrats, mis omakorda kurnab meie keha, avaldab kudedele liigset survet ning takistab vereringe korralikku toimimist. Vana ja aukus madrats võib põhjustada selja-, kaela- ja lülisambaprobleeme ning seetõttu ei puhata korralikult välja ning kannatatakse terviseprobleemide käes,“ tõdes Veskis.

Suuremate osaliste arvuga madratsidoomino rekordeid hoiab Euroopa. Senine 526 osavõtjaga maailmarekord püstitati tänavu 9. juulil Hispaanias. Osalejate arv oli märkimisväärne ka 2010. aasta madratsidoominol Suurbritannias. Seal osales kokku 400 inimest.

Madratsidoominot prooviti esimest korda 1999. aasta juulis Suurbritannias ühes laohoones, mille YouTube´i sattunud videost said innustust ka teised. Poole aasta jooksul püstitati maailmarekordeid kaheksa korda, neist valdav osa välistingimustes.