Reedel (24.07.) koondub madalrõhkkond Soome ja selle servas on Eesti ilm tuuline ning mõnes kohas tuleb ka hoog vihma. Öösel on saju võimalus põhiliselt Eesti põhjaservas, päeval on vihmahooge ka kaugemal sisemaal. Puhub edela- ja läänetuul 3-8, rannikul puhanguti 11 m/s, päevaks tugevneb 5-12, saartel ja rannikul puhanguti 15, Soome lahe ääres kuni 17 m/s. Sooja öösel 10..15, päeval 17°C-st rannikul 20..21°C-ni sisemaal.

Laupäeval (25.07.) jääb madalrõhkkond Lapimaa kohale tiirlema ja Läänemere ääres tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Saju võimalus on väike kuni õhtuni, kui saartele läheneb uus sajuala. Edelatuule puhangud ulatuvad öö hakul veel Soome lahe rannikul 14 m/s, pärast keskööd tuul nõrgeneb. Päeval pöördub tuul lõunakaarde ja on võrdlemisi nõrk. Sooja öösel 8..9°C-st sisemaal 15-ni rannikul, päeval 19..23°C.

Pühapäevaks (26.07.) jõuab Kesk-Euroopast Läänemere äärde madalrõhkkond ja toob kaasa rohke saju. Suureneva temperatuurikontrasti tõttu on tõenäoline ka äike. Tuul puhub öösel lõunakaarest ja tugevneb. Päeval paisuvad edelatuule puhangud sisemaal 15, rannikul 20 m/s. Sooja öösel 12..16, päeval 17..21°C. Kui õhuvool enam lõunasse kaldub, siis võib Kagu-Eestisse jõuda südasuvine soojus (~25°C).

Esmaspäeval (27.07.) kaugeneb madalrõhkkond põhja - Lapimaa poole. Eestis madalrõhkkonna mõju väheneb ja sajuhooge on harvem. Edelatuul on öösel veel väga tugev, päeva peale järk-järgult nõrgeneb. Sooja öösel 10..14, päeval 17..21°C.

Teisipäeva (28.07.) öösel ja hommikul on kõrgrõhuharja mõju suurem ja saju võimalus väike. Päeval võib aga kujunevatest rünksajupilvedest kohati hoog vihma tulla. Tuul on võrdlemisi nõrk ja muutliku suunaga. Sooja öösel 7..12, päeval 20°C ümber.

Kolmapäeval (29.07.) läheneb Läänemere õhuruumile uus madalrõhkkond. Venemaa kohale ulatub aga kõrgrõhkkond. Eesti ilm sõltub sellest, kumb rõhkkondadest ülekaalu saavutab. Kui madalrõhkkond jõulisemat survet avaldab, siis jõuab meile sadu. Kui kõrgrõhkkond tugevamaks osutub, siis on ilm kuivem, päikeselisem ja soojem. Täpsustuse teeme järgnevate päevade jooksul.