Viljandi maavanem Lembit Kruuse sõnul tehti Viljandimaal ajalugu. "Sündimas on tugev Viljandimaa keskus, mis mõjutab positiivselt kogu maakonna edasist arengut. Tugev ja võimekas tõmbekeskus on võimeline looma siin elavatele inimestele parima võimaliku keskkonna ning pakkuma koostöös Viljandi linnaga kõiki vajalikke teenuseid. Just sellise hea koostööga on võimalik maakonda kui tervikut arendada. Olen eriliselt rõõmus, et koostöö liigub ainuõiges suunas,“ sõnas Kruuse.

Saarepeedi ja Pärsti vallavolikogude istungil oli arutlusel omavaheline ühinemine. Pärast arutelu otsustasid vallavolikogud kinnitada Viiratsi valla, Pärsti valla, Saarepeedi valla ja Paistu valla ühinemislepingu koos lisaga nr 1 „Prioriteetsete investeeringute nimekiri aastateks 2013–2017“ ning taotleda Vabariigi Valitsuselt nimetatud nelja valla haldusterritoriaalse korralduse muutmist ühinemise teel uueks omavalitsusüksuseks, mille nimeks saab Viljandi vald, nn rõngasvald ümber Viljandi linna.

"Kõik neli Viljandi linna ümbritsevate valdade volikogud on tänasega liitumise toimumiseks ühinemislepingut kinnitanud. Nüüd algab teine etapp, ehk siis valla ehitamise organisatoorne pool, st ametkondlikud struktuurid ja kõik selle juurde kuuluv,“ ütles Viiratsi vallavolikogu esimees Kaupo Kase, kes on ühtlasi nelja valla poolt loodud ühinemiskomisjoni esimees.